onelifestylebytina.blogg.se

Bloggen om mig och mitt liv. Mitt val av livsstil, tankar och funderingar.

Liten utflykt

Publicerad 2017-11-26 02:42:02 i Thailand,

Då ungdomarna aldrig varit i Dansing Kohn vid gränsen till Burma hade vi bestämt att det kunde vara en mysig utflykt på lördagen. Väninnorna Marina och Åsa hängde på oxå. 
Tanken var att åka till marknaden, vidare till aporna på Ao Manao och sedan spendera lunch och resten av dagen vid stranden i Ao Manao men det blev inte riktigt så.
Vi åkte till Dansing Kohn och gick runt där ett par timmar. Finns massor att titta på, jag hittade dessa två vackra lotusblommor som strålade ikapp med solen idag.
Tycker verkligen om dessa blommor.
Gul som solen :)
Här på marknadsplatsen finns såklart ett litet tempel också.
Bakom är dom små runda husen som jag fortfarande inte vet vad det ska användas till men vi spånade lite att det förmodligen blir för att sitta i. Kanske kommer en restaurang öppnas som serverar mat och dryck där. Vi får vänta och se helt enkelt.
Ungdomarna shoppade lite småsaker och så köpte jag vindruvor till aporna på Ao Manao.
 
Vid Ao Manao så blåste det rejält idag men utsikten över viken är som vanligt fantastisk.
Viken med den långa fina sandstranden.
Berget med skogen där alla apor håller till.
Speciellt ljus över viken och bergen.
Vy mot Prachuap på andra sidan udden där aporna bor.
Aporna håller till på militärt område, wing 5. Vi åkte med taxi och då fick taxichauffören lämna sitt körkort och fick en passersedel att det var ok att åka in på området. Om vi åker själva hit med våra motorcyklar så behöver vi visa våra pass för att få komma in, så tänk på att ta med er pass så ni inte blir stoppade och inte får komma in.
Det var lite tomt på apor till en början men vi fick träffa några stycken till sist. 
Här en mamma med en liten unge.
Mamma apa med sin unge.
Vindruva? Nääää tror jag är mätt...
Eller förresten joooo, det är ju gott med vindruvor :)
Mums nu är vi nöjda och belåtna.
Tanken var att vi skulle äta lunch på Ao Manao men alla var nöjda med utflykten så vi åkte helt enkelt hem till Huay Yang igen. Kul att ungdomarna trivs så bra i vår fina lilla by.
Mat hos Umporn på stranden, några timmars sol och slappande. Härligt vi har det :)
På kvällen samlades vi hos Marina och Åsa för att ta emot mina söta kusiner Petra och Dennis samt Dennis dotter Behca. Så härligt att få visa dom mitt och Anders paradis :)
 
Nu söndag och solen skiner vackert ute, lite frukost och sedan redo för en dag på stranden <3
Glad söndag på er alla, kramis <3
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tina

Jag är jag och jag försöker se livet från den ljusa sidan även om livet inte alltid är så lätt. Mitt i livet, lyckligt gift med Anders, två vuxna barn. Lever i Thailand under vinterhalvåret så mycket jag kan och under vår, sommar bor vi i hus mitt emellan Göteborg och Trollhättan. Har en diagnos som heter Fibromyalgi, dvs ständig värk och konstant trötthet. Låter dock inte en diagnos styra mitt liv, jag vill styra själv så jag inte hamnar i diket. Arbetar timmar inom äldrevården och gillar mitt jobb, det är givande att arbeta med människor <3 Stor kram på er <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela