onelifestylebytina.blogg.se

Bloggen om mig och mitt liv. Mitt val av livsstil, tankar och funderingar.

Thip Salon

Publicerad 2017-11-29 02:01:15 i Thailand,

Dottern var sugen på att göra nya fina naglar innan hon ska åka hem på söndag. I byn finns flera olika salonger som gör både gel och akrylnaglar så vi var lite osäkra på vilken vi skulle välja men till sist valde vi att gå till Thip Salon som ligger på huvudgatan precis före Pop shop. Thip har nyss öppnat egen salong igen efter att ha varit inhyrd på lite olika ställen.
Skylten på vänster sida precis före Pop shop.
Thip har många strängar på sin lyra. Hon är hårfrisörska, hon tatuerar ögonbryn, gör manikyr, pedikyr, fotskrubb, gör naglar och flätar småflätor. 
Det finns diverse produkter att köpa på plats.
Thip in action med dagens första kund som valt tvätt och klippning.
Båda log glatt när jag frågade om jag fick ta en bild till bloggen :) 
Fokus idag var Emmas naglar, hon biter på sina naglar och nu ville hon ha lite långa fina naglar innan hon åker hem till Sverige igen. Hon och Thip diskuterade fram och tillbaka vad som skulle funka bra för henne och det bestämdes att akryl med gel på skulle vara bra. Sagt och gjort Thip satte igång med arbetet. Att göra naglar tar tid så jag åkte till stranden under tiden och kom tillbaka efter 2 timmar. Då var det dags för målning.
Målning pågår.
UV ljus för torkning.
Färdigt, Emma är sjukt nöjd över sina nya fina naglar.
Lite bling på en nagel och det blev Classy som Thip sa.
Vi betalade 1000 bath ( ca 275 kr med dagens kurs) för hela kalaset och då målade Thip även tånaglarna på Emma samt gjorde en fin fläta i hennes hår. Emma är jättenöjd med resultatet och nu hoppas vi såklart att naglarna ska hålla bra.
Vi önskar Thip lycka till med sin nya salong och hoppas att hon ska få många nya glada och nöjda kunder <3
 
Glad onsdag på er alla, kramisar <3 
 
 
 

Liten utflykt

Publicerad 2017-11-26 02:42:02 i Thailand,

Då ungdomarna aldrig varit i Dansing Kohn vid gränsen till Burma hade vi bestämt att det kunde vara en mysig utflykt på lördagen. Väninnorna Marina och Åsa hängde på oxå. 
Tanken var att åka till marknaden, vidare till aporna på Ao Manao och sedan spendera lunch och resten av dagen vid stranden i Ao Manao men det blev inte riktigt så.
Vi åkte till Dansing Kohn och gick runt där ett par timmar. Finns massor att titta på, jag hittade dessa två vackra lotusblommor som strålade ikapp med solen idag.
Tycker verkligen om dessa blommor.
Gul som solen :)
Här på marknadsplatsen finns såklart ett litet tempel också.
Bakom är dom små runda husen som jag fortfarande inte vet vad det ska användas till men vi spånade lite att det förmodligen blir för att sitta i. Kanske kommer en restaurang öppnas som serverar mat och dryck där. Vi får vänta och se helt enkelt.
Ungdomarna shoppade lite småsaker och så köpte jag vindruvor till aporna på Ao Manao.
 
Vid Ao Manao så blåste det rejält idag men utsikten över viken är som vanligt fantastisk.
Viken med den långa fina sandstranden.
Berget med skogen där alla apor håller till.
Speciellt ljus över viken och bergen.
Vy mot Prachuap på andra sidan udden där aporna bor.
Aporna håller till på militärt område, wing 5. Vi åkte med taxi och då fick taxichauffören lämna sitt körkort och fick en passersedel att det var ok att åka in på området. Om vi åker själva hit med våra motorcyklar så behöver vi visa våra pass för att få komma in, så tänk på att ta med er pass så ni inte blir stoppade och inte får komma in.
Det var lite tomt på apor till en början men vi fick träffa några stycken till sist. 
Här en mamma med en liten unge.
Mamma apa med sin unge.
Vindruva? Nääää tror jag är mätt...
Eller förresten joooo, det är ju gott med vindruvor :)
Mums nu är vi nöjda och belåtna.
Tanken var att vi skulle äta lunch på Ao Manao men alla var nöjda med utflykten så vi åkte helt enkelt hem till Huay Yang igen. Kul att ungdomarna trivs så bra i vår fina lilla by.
Mat hos Umporn på stranden, några timmars sol och slappande. Härligt vi har det :)
På kvällen samlades vi hos Marina och Åsa för att ta emot mina söta kusiner Petra och Dennis samt Dennis dotter Behca. Så härligt att få visa dom mitt och Anders paradis :)
 
Nu söndag och solen skiner vackert ute, lite frukost och sedan redo för en dag på stranden <3
Glad söndag på er alla, kramis <3
 
 
 

Trevlig Helg

Publicerad 2017-11-24 02:09:48 i Min pengaplacering,

Jag vet att det kan vara svårt att förstå mitt vägval men jag väljer aktivt den väg jag går. Trivs jag inte med det jag gör så ser jag till att göra en förändring. Alla kan göra detta, det handlar enbart om dina egna prioriteringar, punkt.
Önskar er alla en fantastisk helg, jag vet att min blir magisk ;)
Kram kram <3

Om

Min profilbild

Tina

Jag är jag och jag försöker se livet från den ljusa sidan även om livet inte alltid är så lätt. Mitt i livet, lyckligt gift med Anders, två vuxna barn. Jag brinner för möjligheter där passiv inkomst genereras, tex investeringar av olika slag. Kul att kunna vara vart som helst i världen och få sin passiva inkomst, bara det finns internet såklart. Lever i Thailand under vinterhalvåret så mycket jag kan och under vår, sommar bor vi i hus mitt emellan Göteborg och Trollhättan. Har en diagnos som heter Fibromyalgi, dvs ständig värk och konstant trötthet. Låter dock inte en diagnos styra mitt liv, jag vill styra själv så jag inte hamnar i diket. Tanken på blogg har funnits där länge och nu kör vi. Tacksam för kommentarer och återkopplingar. Stor kram på er <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela